Zoeken in deze blog

dinsdag, november 13, 2012

Voederhart en XL boterhamzakjes krans

Naar aanleiding van het vorige blog  een paar knutseld die eigenlijk een vervolg zijn op het zakjeshart. Een Voederhart en XL boterhamzakjes krans. Welke zal ik eerst doen?

Eerst de Krans maar, daar staat de beschrijving tenslotte al van in het vorige stuk. Als basis heb ik een metalen ring van een afgedankte lampenkap (ooit bewaard voor - je weet wel- daar doe ik ooit nog wel eens iets mee...)

Deze ring omgeknoopt met 200 opengeknipte boterhamzakjes. Lekker los openfrommelen, lint eraan en klaar. Hij oogt wel fraai he... Ook deze krans kun je nog versieren met bv van die piepkleine lichtjes van de Action,dan is het helemaal af! Of veertjes, pareltjes, noem maar op, ga maar weer lekker fantaseren!
Dan het voederhart: hiervoor opnieuw een stomerijkledinghager omgebogen tot hartvorm;Het hart een de bovenzijde in de 'kneep'openknippen met een tang, of gewoon net zo lang om en om buigen tot hij het begeeft.

 
Als beide zijden vol zijn, de uiteinden met een tangetje ombuigen tot bijna gesloten rondjes, die je in elkaar kun haken om het hart te sluiten.
 
 
Alvorens het hart definitief te sluiten ( rondjes dichtknipen) een pindazakje of vetbolletje aanrijgen.
 
 
 
Als alles is aangeregen kun je het hart evt. nog versieren met wat je voorhanden hebt. 
 
 
  
 
veel plezier!!!
 
 
 
 


5 opmerkingen:

 1. Wat leuk weer zeg! Alleen, moet je neit vreselijk hard prikken, wil het ijzerdraad erdoor gaan? Of gaat dat redelijk makkelijk?
  Leuk idee, ik heb nog een hart-frame liggen, ga het ook is proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De krans lijkt wel van veertjes gemaakt: leuk!
  Dat hart ziet er ook leuk uit. Nu maar hopen dat de vogels het ook aantrekkelijk vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo'n voederhart heb ik nog nooit gezien. Heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je weet het:creatief ben ik niet,maar zo'n voederhart moet nog wel lukken.Anders kunnen de kids het nog wel.Heb al weer vogels gezien die hier alleen in de winter neerstrijken.Bluebirds,maar die zullen het ook wel lusten.
  Groet, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zeker weten Wilma, die bluebirds lusten het ook vast wel. Succes, ik zie graag een fotootje van het resultaat.

  Groetjes, Heleen

  BeantwoordenVerwijderen