Zoeken in deze blog

dinsdag, oktober 09, 2012

lange avonden, wildbreien en sfeerlichtjes

 

De tijd van langer wordende avonden en sfeerlichtjes is aangebroken. Nu kun je natuurlijk naar de action rennen om iets gezelligs in huis te halen wat die sfeerverlichting betreft, maar waarom niet zelf aan de slag met iets wat je nog hebt liggen in je doos ( of dozen.. hihi..) met spulletjes waar je ooit nog wel eens wat mee ging doen? Heb je ook meteen weer iets unieks in huis. Want wat je zelf maakt, tja, daar is er nu eenmaal maar 1 van op de hele wereld.

Ik had een paar cylindervormige, glazen vazen. Zonde om weg te doen maar in de brede zit een barstje en de ander is voor mijn interieur eigenlijk te 'strak'.

Iemand had een aantal klossen breimachinegaren en lockmachinedraad, waar ze eigenlijk niets mee deed. Lieve kleurtjes, op zich, dat wel, roze, lila, groen, roomwit..  en ik heb ze aangepakt onder het motto Daar doe ik nog wel es wat mee en ze zo op het nippertje gered van de afvalbak. Wel nu, lockgaren is zo dun dat je er weinig mee kan doen, dan alleen locken, maar ik heb van de vijf klossen alle draden bij elkaar genomen en op een aantal bollen gewonden. Mooi klusje tijdens het oppassen op mijn kleinzoon, twee morgens per week. Zodoende was ik opeens de trotse bezitter van vijf bollen zacht gekleurd brei-of haakgaren.

Ik ben gaan breien, zomaar twee recht twee averecht en had op een gegeven moment een lapje, waarvan ik dacht tja, wat doe ik er nu mee? Van die ene lap heb ik een kruikenzak genaaid, die is naar Dorcas gegaan. Verder heb ik er een sjaaltje en mutsje van gemaakt dat was warempel nog lekker warm ook...
   
Toen zag ik die vaas staan en dacht: Kom, we gaan lekker wildbreien, zo noemen ze dat geloof ik, tegenwoordig, en dan is het opeens weer heel hip, een hoesje voor om die vaas, en die kan ook weer op tafel, met een mooi boeket in zachte kleurtjes, dan kan het weer wel...  
 
 
  
Meteen kwam ik die brede tegen met dat barstje erin, en ik ha van een gehaakt kleedje de gerafelde randena fgeknipt, en dat mocht gaan denen als omhulsel voor de berede glazen pot. De zijkanten als een soort corsetje bijeengeregen met een stukje koord en ze kunnen het heel goed samen vinden..
En zo kun je glazen potjes etc weer nieuw leven inblazen.

Kijk, nu hoef je mijn resultaat echt niet mooi te vinden, maar het is weer ter inspiratie, overigens ook als variatie op het ooit gepubliceerde sfeerlichtje met berkenschors zijn dit even twee grote broers/ zussen.. Veel recycleplezier weer, en ik ben erg benieuwd naar jullie hergebruik resultaten! Laat eens wat zien!
 
P.s. Wat dacht je van kleine potjes met een oude Franse krant of een oud Engels boek? Dit fotootje is overigens niet van mij  maar heb ik even van internet gehaald; de mijne heb ik nog niet op foto's staan. Eerlijk is eerlijk!

Doeidoei!
  

6 opmerkingen:

 1. Wat leuk en gezellig. Kan niet haken en breien is niet m'n ding hoor.Dochter kwam gisteren met bol en haaknaald thuis.Hellup!!MAg ik ze even oversturen naar jou??Please?
  Geef mij maar vee hoor,hahaha
  Groet, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke ideetjes zeg! Ook die potjes met een stukje franse krant eromheen...[maar hoe kom ik aan een franse krant, of engelse??]
  Geniet van je sfeerlichtjes, op de winteravonden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. gave ideeën. Gewoon een trui kapot knippen en een stukje mouw om een glazen potje doen. Zo leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt leuk joh! Ik ben niet zo'n handige. Maar ik heb wel heel veel mooi kant in huis. Dus wie weet komt er nog eens van. Maar we moeten ook aan de slag voor de verkoping van de vereniging. Maar het lijkt me mooi, zo met een kaarsje erin.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Satijn lint, linten kopen bij de lintjes winkel van Nederland en België. Goedkoop lint kopen? Showroom in Nijkerk voor linten, organza op rol and organza.

  BeantwoordenVerwijderen