Zoeken in deze blog

donderdag, augustus 25, 2011

tasje d' r bij??

O wat een leuk recycle klusje heb ik weer onder handen gehad. Ja; ik weet het; ik heb wekenlang niets van me laten horen. Neem het me maar niet kwalijk, maar als ik wat minder positef gestemd ben ( lees: een beetje down ben) dan heb ik ook de juiste toon niet om iets gezelligs te schrijven. Vreemd, je weet de oorzaak van een dip niet altijd te achterhalen, opeens is het er gewoon, en je moeje er maar weer uit worstelen... maar we zijn ( hopelijk) weer door het dieptepunt heen en er komt weer gevoel van binnen, en we hopen het kopje weer boven water te houden. Nu dan m'n laatste klusje: Een tasje van afvalzakken. Ja echt, ik heb eigenlijk he-le-maal NIETS met PLASTIC, maar toch ben ik ermee bezig geweest, en het resultaat is ronduit leuk, al zeg ik het zelf. Ik had ooit eerder iets gehaakt van plastic tasjes, maar dat lubberde in het gebruik heel erg uit. Kwam misschien ook wel doordat ik gehaakt had in plaats van te breien, en ja je moet er natuurlijk geen zware boodschappen in stoppen ....:-(  Ditmaal heb ik een aantal stevige blauwe afvalzakken (je weet wel, waar in de verzorgingshuizen de was in gaat...)  tot meterslange repen verknipt en ben er mee gaan breien. Je knipt plastic repen, door de schaar een beetje schuin in de bovenkant van zo'n zak te zetten. Je knipt dan spiraalsgewijze tot aan de bodem van de zak, windt de hele flats op een bol en gaat met lekker dikke naalden ( nr 6 of zo) breien.


Ik heb gewoon een flink aantal steken opgezet, en ben gaan breien zonder te weten wat het moest worden. Op een gegeven ogenblik zag ik dat ik twee kleuren blauw te pakken had, en toen ik mijn lapje een keer dubbelvouwde, dacht ik: heej, ik maak er een kindertasje van. Dus na een cm. of vijftien heb ik m'n breiwerk afgekant, heb het dubbel gevouwen en aan de zij- en onderkant dichtgenaaid, ook met plastic van dezelfde bol. Zo zie je de steken niet. |Toen moest ik gaan nadenken over de handvaten. ( Of ooet je zeggen: handvatten?) Ik heb van alles geprobeerd en ben uiteindelijk geslaagd door van een paar lange einden plastic een koord te draaien, zoals je ook koordjes voor die ouwerwetse babysokjes draait, en van die koorden ben ik gaan vlechten. Zo ontstond er een stevig geheel waavan ik twee handvatjes heb gemaakt, en die heb ik aan het tasje gezet. Als decoratie heb ik van een plastic tasje, een zgn. 'hemdje'ook weer repen geknipt, en daar een bloemetje van gehaakt en erop gezet, samen met een kwastje van losse reepjes plastic. Nou, al met al vind ik het er best schattig utizien. Geen idee of het ook gaat lubberen, maar vooruit, dan heeft die afvalzak toch nog een tweede leven gehad!

8 opmerkingen:

 1. Leuk gedaan.Ik ben niet creatief hoor.Naaien vindt ik leuk en wecken superleuk.
  Groet van uit een warm overzee!
  Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ziet dàt er leuk uit!
  Dat van die dip, dat ken ik.
  Gelukkig voor je dat het nu weer wat beter gaat!

  Groetjes Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk gedaan!
  En je mag wel handvaten zeggen tegenwoordig, maar eigenlijk is de juiste spelling handvatten. Komt nl. van het werkwoord vatten (beetpakken) en die andere vaten hebben een andere betekenis (bloedvaten en vaten/tonnen).

  Ik dacht, misschien wil je het echt graag weten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo dames, wat leuk dat jullie het toch weer lezen, bedankt voor de (snelle en als vanouds spontane) reacties. Fijn dat het bij Wilma zulk lekker weer is, zit de groententuin al een eind in de fles?? Ik lees bij Carolien dat dippen herkend worden, ach ja, misschien spelen de hormonen ook wel een rol.... en Jolanda, ja ik dacht het ook hoor, vaTTen. ;-) Ook RiaN de groetjes, en we hopen op een lekkere nazomer; kan toch altijd nog??

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat ziet er echt erg leuk uit. Fijn dat je nu weer opkrabbelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Echt een schattig tasje!
  En ook bij mij zijn die dippen herkenbaar...helaas!
  Fijn dat het weer beter met je gaat. Door creatief bezig te zijn is het makkelijker het zo te houden... weet ik uit ervaring. Maar voor het zover is dat je daar weer zin in hebt, je weet dat het goed is en toch kun je er de puf niet voor vinden.

  Groetjes Karlina

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben echt onder de indruk! Wat een geweldig idee, en het resultaat vind ik het prachtig. Het tasje ziet er superleuk uit. Wie had gedacht dat een vuilniszak zo leuk kon worden?

  BeantwoordenVerwijderen