Zoeken in deze blog

donderdag, maart 17, 2011

deurhangers, wewgijzers, of hoe je ze ook wil noemen...Na alle verhalen wordt het weer eens tijd voor een gezellig klusje met restmaterialen. Pas geklust, of een schutting gezet? Of een bouwtje ergens in de buurt? Ga effe op je tenen bij de bouwafvalcontainer staan, wellicht ligt er een restje hout in de container. Van je restje hout, een kwastje verf en een stukje touw + 2 krammetjes maak je je persoonlijke deurhanger. Ook leuk om cadeau te doen! Ik mag er voor iemand 30 maken, is dat niet even leuk??

Neem een plankje/ stukje hout van 25 - 40 ( 50-60-70) cm. lang, al naar gelang de tekst die je er op wilt hebben. Een restje van een plank of een schuttingdeel is heel geschikt. Maak je plankje splintervrij en schuur het een beetje rond af aan de zijkanten. Bepaal even waar je letters moeten komen, zorg dat je letters allemaal gelijke grootte krijgen, teken ze desnoods even met potlood uit. Als ze naar je zin staan kun je met de verfkwast aan de slag. Witte verf is natuurlijk lekker fris, maar als je met kinderen werkt kan een kleurtje ook heel leuk zijn. Naar wens decoreren met een bloemtje....

Zie de foto voor inspiratie, maar leg je eigen fantasie niet aan banden.
Als de verf droog is, sla je twee krammetjes (op gelijke afstanden van de zijkant) aan de bovenkant van je bordje. Touwtje er aan knopen, en klaar is je (deur)hanger.

Ook leuk voor in de tuin, zaaibedden, borders, affijn, je ziet maar, enneh....
laat es wat zien als je iets hebt gemaakt.... Mailen kan altijd: de_warme_stal@yahoo.com

Ik Ben Benieuwd!

1 opmerking:

  1. Leuk idee! Best wat werk zeg,maar als je bezig bent gaat het vanzelf denk ik.
    Succes en groetjes,
    Wilma

    BeantwoordenVerwijderen