Zoeken in deze blog

donderdag, oktober 21, 2010

tochtrol


Heb je ergens nog een breed stuk vulmateriaal (schuimrubber, of een vel bubbeltjesplastic of iets dergelijks?) En was je al bij de woonwinkel geweest om stalen? Misschien heb je een mooie gordijnstaal meegekregen? Of misschien héb je nog een stuk stevige stof, of vind je in de couponnebak een mooie lap. Nog een stukje elastiek ergens liggen, (een stukje touw of stevig draad kan ook)
Met deze drie dingen maak je eenvoudig een prachtige tochtrol! Decoratief en energiezuinig!

Rol je vulmateriaal op en houd het met een paar draadjes z'n plek. Naai van de gordijnstaal een koker, zo breed dat hij om je vulling heen past. (Vulling en koker even op elkaar aanpassen) Leg in de zijkanten zoompjes waar door je een elastiekje rijgt( of een touwtje trekt) zodat de koker ook aan zijkanten sluit.

Natuurlijk kun je je tochtrol, nu neerleggen, maar misschien heb je een effen stofje gebruikt en ga hem nu nog versieren!!

Mooi! Toch??

p.s : op deze manier kun je ook een knuffelslang of rups maken voor de kleine..... of... nou ja, verzin zelf nog maar meer! Ik hoor graag wat jij op deze manier hebt gemaakt!!

2 opmerkingen:

 1. L.S
  Zou u mij een patroon kunnen sturen van een tochtrol van 90 cm.
  Ik zou er heel blij mee zijn, het is namelijk een verjaardagskado.
  Ik hoor het graag van u.

  Met vriendelijke groet,
  Anneke

  annekekantoor@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Anneke

   Wat een verrassing dat deze reactie loskomt op dit blogje; heel leuk. Een patroon van deze tochtrol is er niet, want het is eigenlijk te simpel voor een patroon. De afmetingen van de langwerpige lap vaarvan je de tochtrol wilt maken, (in jouw geval 90 cm.) moet plm. 95 cm. zijn. De breedte schat ik dan op plm. 55 a 60 cm. Naai van deze lap een koker, die je opvult met je schuimrubber. Leg in de uiteinden een mooi zoompje waar door je een elastiekje rijgt( of een touwtje trekt) zodat de koker ook aan zijkanten sluit. Zo simpel is het. Ik hoop dat je met deze aanwijzingen geholpen bent. Succes, en laat je een fotootje zien, van het resultaat? Groetjes, Heleen.

   Verwijderen

Blogarchief