Zoeken in deze blog

donderdag, oktober 14, 2021

Voorgoed Vakantie

Voorgoed vakantie? Wat een aparte opening van dit blogje zeg. Toch zit er wel iets in. Want het blijkt, dat mijn man na de corona infectie niet meer aan de slag zal gaan. In het begin is het een vreemde gewaarwording om op deze manier uit het arbeidsproces te rollen, maar na de afgelopen maanden komt er toch zoiets van: Okee. Er hoeft dus niets meer. En dat noemen wij nu gewoon: voorgoed vakantie. 


 We beseffen dat we hiermee onverwacht in een nieuwe levensfase zijn gekomen. Eén waar mensen in thuishoren, die wij voorheen OUD vonden. Nou, dat dus. En je kunt zeggen: je bent zo oud als je je voelt; nou, ik heb al eerder geschreven, dat kan bij mij de ene dag twintig en de andere dag tachtig zijn.

Maar in deze nieuwe fase proberen we het gevoel van vakantie echt een beetje te beleven, te creëren, en op te roepen. Dat kan op verschillende manieren. Een keer wat meer aandacht aan het ontbijt geven, met een lekker gekookt eitje, of wat sinaasappelsap, en een beschuitje na de boterham. Of door lekker buiten koffie te drinken, samen boodschappen te doen, een rondje te fietsen, een bos- of strandwandeling te maken, een kringloopje bezoeken, en vooral dat gevoel te beleven van: Hee, het mag! Er hoeft niets meer. 

Nou durf ik het bijna niet te schrijven, want we waren voor mijn gevoel nog maar net terug van vakantie, maar we zijn net ook nog twee weekjes in Putten geweest. 

 

En we hebben er ontzettend genoten. Van het huisje, de plek, de bossen en de heide, de zwijnen die avond voor avond komen eten.

 

Maar. Niet meer werken heeft ook een schaduwkant. Als je net weer als zelfstandige bent gestart, nadat je uit het bedrijf was gegaan, staan de inkomsten natuurlijk stil, als je niet meer kunt werken. Ach, dachten wij. Dat kan opgevangen worden door een stuk overwaarde op de woning op te nemen in de hypotheek en zo geld vrij te maken. dat werd een langggggg traject. We zijn in mei gestart met de boel in gang te zetten, en bij het schrijven van dit stukje is het net rond. Poe poe.... wat een gedoe. Het geeft heel veel onrust. Want als deze regeling niet door zou gaan, wisten we niet of we in ons huis kunnen blijven wonen. De vakantie heeft dus best in het teken gestaan van veel telefoontjes, mailtjes, gesprekken, enzovoorts. God geeft veel zegeningen, maar ook veel oefeningen. Vooral in vertrouwen.

Goed. We eindigen in de positieve modus. We hebben weer zoveel moois gezien. Het was overweldigend. De heide bij Elspeet ( De hei was hier en daar nog mooi paars) en het Deelerwoud waren wandelingen van echte hoogtepunten, zo stil was het daar...   Ik voeg maar weer zomaaar een greep uit de fotootjes toe ter illustratie. 







 
Zomaar wat je ziet, onderweg op een wandeling

  

Heideveld vlak bij het huisje. Vorig jaar ontmoetten we hier de schaapherder(in)





  
Elburg. Meteen gezellig om de koffie bij vrienden.
 
En een verborgen kruidentuin
 
 
Landgoed Staverden

 
En natuurlijk even Urk waar we vriendin Alie bezochten

Bij De Pluktuin aan de Engersteeg in Putten. Even relaxen na al die mailtjes en telefoontjes. En dat kunnen we dan ook best weer hoor. Met koffie en een stukje gebak, vers uit de keuken daar. En even snuffelen tussen de curiosa
 
 
 
En nu is de vakantiekoek voorlopig op. Of. O nee. We hadden gezegd: voorgoed vakantie. Toch? We weten niets vooraf. En dat is maar goed ook. Psalm 31 zegt: Mijn tijden zijn in Uw hand. Daar houden we het op!


 


 


4 opmerkingen:

  1. Ingrijpend, de gevolgen van Corona, hier nog steeds gezond. Bep werkt na pensionering gewoon door in het verpleeghuis, veel verloop, haar blijven wordt gewaardeerd, ik doe soms nog wat effectenhandel, rijk gezegend. Kinderen en kleinkinderen gezond. Dankbaar. Bert.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mooie dat Bep zich blijvend inzet. Ik begrijp de waardering daarvoor. Wil je haar groeten? En dankt God in alles

      Verwijderen
  2. Soms kan het zo veranderen.je hebt elkaar nog.
    Toch heerlijk om samen nog weer wat te kunnen doen.
    Groet,
    Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, een zegen dat we het samen mogen beleven. Vanmorgen al een heerlijke wandeling gemaakt aan de Oosterschelde. Zon, wind, een zegen!

      Verwijderen

Blogarchief