Zoeken in deze blog

vrijdag, november 15, 2013

Geefmaand November week 3

Twee weken zijn er al om, van de actie  Geefmaand November http://geefmaand.blogspot.nl/
We zijn dus beland in week drie. Vandaag was ik weer oppas oma bij Marcus van negen tot twaalf. We hebben er weer van genoten samen.  En behalve oma, was ook Marcus actief in de actie weggeefmaand. We waren bij de eenden geweest met brood, dat was zijn weggeefdaad nummer 1.

 
Toen we wegliepen, lag er op het pad een prachtige droge eenden veer, glinsterend groen in het najaarszonnetje. Toen ik hem opraapte en hem aan Marcus aanbood, kroop hij griezelend weg. Eerst dacht ik dat hij er een spelletje van maakte, maar het bleek dat hij echt niks van die veer moest hebben. Zelfs toen ik hem naast zijn linkerbeentje in de buggy stak, trok hij dat been op om toch maar niet in contact te komen met die enge veer. Op weg naar huis hebben we de veer dus weggegeven aan een oude mevrouw met een druppel aan haar neus en watjes in haar oren, die heel blij was met de veer en het praatje in de zon. Nou, geweldig toch, haha. Wat een leuke weggever.

 
Vanavond blijk ik opeens nog een vergadering van de activiteitencommissie te hebben, dus als we weer terug zijn uit het verpleeghuis, waar mijn schoonmoeder woont, en waarvoor we dus weer twee maal een half uur gaan karren, mag ik om half negen alsnog aantreden voor de activiteitencommissie. Ik had eigenlijk een keus willen maken van alleen naar schoonmoeder te gaan, maar omdat er een ontbijt actie op de agenda staat -mijn eigen nieuw idee dus- ben ik min of meer verplicht om er bij te zijn, e dus gaat ook de rest van de avond daarheen. En van een tot drie heb ik bovendien zitten werken aan een concept draaiboek voor die actie, dus allé! Die mag er ook nog bij vandaag. Voor de vergadering van de jeugdclub en de activiteitencommissie ren ik nu dus snel weer naar de vergaderzaal om op twee locaties de accommodatie in orde te brengen voor die bijeenkomsten. (Ik had gedacht na de verkoping van 2 november weer een rustiger tijd te hebben maar dat was deze week beslist nog niet het geval.)

Morgen  16 november staat een bezoekje aan onze kleinzoon gepland, die arme kerel heeft de afgelopen week zijn keelamandelen achtergelaten bij de KNO arts. En daar hoort natuurlijk een kadootje bij.

Zondag 17 november zijn de collectezakken in de kerk weer aan bod, er is ook een extra, Najaars zendingscollete. Daar gaat altijd iets extra's in. Niet rammelend, maar ritselend dus. ;) En zeker weten dat er ook nog iets naar de noodhulp op de Filipijnen gaat. weet alleen nog niet hoe ik dat ga doen.

Ik houd het hierbij voor de ze week, tot maandag!

18 november
 
Maandag. En , niet te geloven, er staat niets in  de agenda. Wat is dat lang geleden zeg! Ik heb mezelf toegestaan om tot kwart voor negen op bed te blijven. Ik mag vandaag gewoon iets leuks voor mezelf gaan bedenken. Ik denk zomaar dat het een opruimklusje wordt. Heb al een bikini ( jaja..) en een stapeltje badlakens apart gelegd, die gaan naar Dorcas. Dat is de 'weg gever' voor vandaag. En verder zie ik wel. Lekker!

19 november

Vanmorgen is het Dorcas ochtend. Dat betekent dat ik weer tijd beschikbaar stel om kleding te sorteren. Ik heb bovendien drie tassen vol spullen om mee te nemen, allemaal weggeefspul. Daarbij wil ik even een paar kleinigheden onder de aandacht brengen. Voor mijn verjaardag kreeg ik van iemand een brei ring. Daarop ben ik met gekregen wol- aan de slag gegaan en deze leuke mutsjes kwamen er uit tevoorschijn. !   
 
 
Verder kwamen er nog vijf mutsen van 'resten' wol klaar. De kleine paarse zijn poppenmutsjes, de andere kindermutsen.
 
 
Kleinzoon Marcus weet het al helemaal; als oma komt oppassen komen altijd de breinaalden tevoorschijn. Hij controleert de pasvorm ;)
 
 
 
 
Vorig jaar had ik voor mezelf nog een col gebreid van dezelfde paarse wol, ik dacht: lekker warm, en staat leuk mijn mij grijze jas, maar ik geef die nu ook maar mee op transport. Hier in huis zijn genoegandere sjaals, voor als het koud wordt. Dan staat er nog een doos klaar; voor de hulp groep van Hart tot Hart, die ondersteuning biedt aan gezinnen die in zwaar weer zitten. De beheerders willen een soort van  'kerst'pakketjes samen stellen zodat de mensen ook een extraatje hebben. Voor dat doel heb ik een verhuisdoos vol leuke dingetjes uit mijn winkeltje geplukt, ze in folie ingepakt, frustsel strik erom, en klaar is kees. Ziet er best lief uit.  
 
 
 
en die kunnen er dus bij in de kerstdozen. Staat meteen een beetje feestelijk. Dat was het voor vandaag. Doei!

20 november
 
Vandaag is onze jaarlijkse Dankdag, zoals men vroeger zo mooi zei: Voor Gewas en Arbeid. Hoewel we allemaal hard werken voor de kost, en er in vele opzichten zorgen en noden zijn, valt er toch altijd te danken. We mogen die dank vertalen in een gave ten bate van de voorgang van alles wat plaatsvindt binnen de kerk. Daarom ging er vandaag een extra grote duit ;) in de collectezakken. En: ik ben er uit; het geld dat de kransen maak avond opbracht, heb ik naar Woord en Daad overgemaakt naar de noodhulp aan de Filippijnen na tyfoon Hayan.
Bij Woord en Daad http://www.woordendaad.nl/http://www.woordendaad.nl/ komt van elke euro gegarandeerd 93 cent naar de plaats van bestemming. Dat vind ik best hoog, dus heb ik het via die stichting gedaan.

21 november

Wat gaan we vandaag weggeven? Weer een aantal uren tijd. De tweede schoolmiddag/ keuzecursus werken met speksteen is aan de beurt. Daar ben ik weer een middagje mee zoet. Het zijn leuke kids, ik heb er zin in.

22 november


 
 
 
 
 

2 opmerkingen:

 1. Wat een actie. Ik bedoel dan dat je zeer actief ben. Goed dat er mensen zijn zoals jou.
  Hier kocht ik eens een Zachte etui en dochterlief vond dat toen echt eng. snapte er niets van.
  Groet en alvast een goede zondag hoor!
  Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk je geefverhalen, ik doe zelf ook mee maar hou het ook op mijn eigen blog bij op espiratie.blogspot. Ik blijf gelijk "plakken" bij je blog, leuk!
  Groet Esther

  BeantwoordenVerwijderen