Zoeken in deze blog

maandag, december 23, 2013

Wat kwam ervan terecht en hoe verder.

Soms lees je dingen, die je een tijdje bijblijven, waarvan je later denkt : hoe zou dat verder  gegaan zijn, of hoe zou het afgelopen zijn? Vooral als het gaat om dingen waar je hoge, of… juist geen verwachtingen had. Een van die dingen kunnen iemands goede voornemens zijn… de goede voornemens, gemaakt, zo  rond de jaarwisseling.


Ja ja, ook ik had -tegen mijn gewoonte in- een aantal goede voornemens, aan het begin van het jaar.

Nog even op een rijtje: 1. nieuw kinderboek schrijven, 2. minimaal 5 kilo afvallen… 3. antidepressiva afbouwen.

Nu is het bijna Oudejaarsdag en mag ik met dankbaarheid terugzien. Op vele terreinen, maar ook voor wat betreft de goede voornemens. Ze zijn alle drie volbracht. In plaats van 91.4 staat de weegschaal nu op 86.2 Het kinderboek komt het aanstaande voorjaar bij leven en welzijn uit, en van de antidepressiva ben ik inmiddels clean.  Voel ik me nu een held?
 
 

Nee, geen held, wel een strijder, haha. Want punt 2 en 3, dat zijn toch dingen waarin een mens zich moet blijven oefenen. Heb je teveel hooi op de vork, dan wil de steel toch zo af en toe weer wel eens kraken. En de weegschaal kan ook zomaar opeens weer een lelijk gezicht trekken.
 
 

Nog voornemens voor het nieuwe jaar? Jawel. Van een heel ander soort, maar toch… Het mag inmiddels duidelijk zijn dat ik een onweerstaanbare verzamel- bewaar- en hergebruik drang heb. Veel dingen vinden hun weg weer naar een nieuwe bestemming. Heerlijk! Maar het is nog steeds een volle boel in winkel en magazijn en dat zou ik dit jaar graag reduceren tot…. Uhmmm… tja… nee, tot nul is wel erg rigoureus, daarmee lever ik een deel van mijn identiteit in, vrees ik…. maar er gaat het komend jaar heel veel naar een ander plekje. Gewoon een nieuw baasje, een nieuwe creatieveling, een nieuwe verzamelaar, een nieuwe liefhebber….
 
 

Kijk, iedereen kan wat overkomen, dat mag duidelijk zijn. Maar als je aan de verkeerde kant van de vijftig raakt, moet je er toch over nadenken of je je nageslacht wel met jouw bewaar-en recycledrang mag opzadelen. En ik wil ook niet dat de voorspelling van mijn jongste zoons, die dreigen alles in een afvalcontainer te laten belanden, gaat uitkomen.
 
 
Dus. Vandaar. Ik ben eigenlijk al begonnen met ruimen, moet ik zeggen. Alle dozen (7!) met kerst/winter decoratie heb ik nagekeken, een paar dingen heb ik nog bewaard, maar de overige spullen zijn naar de Van Hart tot Hart groep op Facebook verhuisd. Een van de ‘depot’ houders heeft ze in één dag tijd (!) doorgegeven aan anderen. Geweldig, dat was mij nooit zo snel gelukt. Voor veel mensen een blijde dag. Vandaag heb ik weer zomaar een paar dingetjes aan iemand meegegeven. Weer een blij gezicht, Ach, we komen er wel.  Nee, ik ga niet alles weg geven, dat hoeft nou ook weer niet, maar gewoon, de gebruikelijke lage prijsjes van De Warme Stal.  

Eh…. Nog op zoek naar iets? Bel even voor een afspraakje. Samen komen er vast wel uit.

Ik wens iedereen heel goede, zinvolle en zegenrijke Kerstdagen, en een éven goed, zinvol en zegenrijk 2014!  
 

3 opmerkingen:

 1. Kanjer!! Heel goed van je!
  Grtjs Jacoline

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Heleen niet alles weg doen dan heb je geen aanloop meer en kun je niets meer verkopen voor het goede doel
  Groeten en goede gezegende kerstdagen en een goede handel in het nieuwe jaar

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig! Boeken schrijven doe ik niet,laat ik aan jou over. Afvallen mag niet,aankomen mag wel,maar geen aanleg voor. Anti depressiva, nah ja, soms is het me wel te veel hoor.Maar als ik het erg moe ben, kruip ik wel eens achter het orgel of ga naaiwerk doen,sinds kort weer.En laat de boel de boel.
  Wens jullie ook gezegende kerstdagen een nieuwjaar toe.
  Weet je hier hebben ze heel geen vuurwerk met oud en nieuw. Heerlijk.
  Groet, WIlma

  BeantwoordenVerwijderen