Zoeken in deze blog

dinsdag, oktober 29, 2013

GEEFMAAND November LOGBOEK week 1

Tja, er zit nu niets anders op dan een logboek bij te houden. En omdat de komende dagen heel vol en druk zullen zijn, schrijf ik dit eerste Blog dus al vandaag. dinsdag, 29 oktober. Regeren is tenslotte vooruitzien.

 
vrijdag 1 november.
Wat ik vandaag voornamelijk zal weggeven is tijd en aandacht. Vandaag staat -na het oppassen op mijn jongste kleinzoon van 9 tot 12- de dag in het teken van de voorbereidingen voor de verkoopdag van de vrouwenvereniging van onze kerkelijke gemeente. Van alle leden wordt gevraagd een steentje bij te dragen aan het geheel. Als mede-bestuurslid heb ik al aardig wat werkjes achter de rug voor deze dag. Maar deze dag ga ik voornamelijk tijd investeren. Dat gaat gebeuren met het maken van slaatjes, het transporteren van koeling en vriezer en de  dozen vol voorraad van de opslagruimte naar de verkoopruimte. Daar gaan we tafels en kramen inrichten voor de volgende dag;
 
zaterdag 2 november.
 
Ook die dag zal ik voornamelijk TIJD en AANDACHT weggeven aan het goede verloop van de dag, het ontvangen van kopers en onderhouden van gesprekjes. Misschien komen er nog wel meer taken op mijn pad; ik zal ze zo goed ik kan uitvoeren, hopend op een mooi verkoopresultaat.
 
3 november
is zondag. Dat is de dag waarop ik de computer graag uitlaat, omdat de zondag onze rustdag is. Maar geven doen we dan wel hoor; in de kerk gaan dan onze gaven in de collectezakken die voorbij komen. Maar ook een van onze schoonzoons is dan jarig. Hij heeft zijn verjaardag gepland op zaterdag 2 november, dus als ik na het avondeten eigenlijk uitgeteld ben en dus heerlijk op de bank wil gaan hangen stap ik toch in de auto om 50 minuten verderop zijn feestdag mee te vieren. (En dat kost wel wat moed, dat weet ik van vorig jaar, toen de verkoopdag en zij verjaardag ook gelijk vielen) En een verjaardag.... daar horen bij ons ook cadeaus bij. Die mag ik misschien ook wel melden. Onze schoonzoon heeft sinds een jaar een volkstuin en van ons krijgt hij een dubbel cadeau omdat we er vorig jaar niet aan toe zijn gekomen om aan zijn wens te voldoen; hij krijgt een paar fruitboompjes en bessenstruiken voor zijn verjaardag. (Eigenlijk heeft hij die vorige week al gekregen, maar omdat het voor zijn verjaardag is, tel ik het toch maar mee, hihi..)  
 
Nou ik hoop jullie maandag 4 november weer te ontmoeten hier.
Doei!
 
4 november
 
OK, daar is het dan 4 november. En ook deze dag bestond het weggeven weer uit 'tijd besteden aan....' Na de verkoping van afgelopen zaterdag was er nog veel te regelen. Bovendien stond in de agenda gepland: een aantal nieuwe muziekmappen voor de nieuwe leden voor ons koor aanmaken, en omdat ik me had aangemeld als hulpje bij de muziek commissie, was ik vanmiddag de sigaar . Het was een kwestie van een paar uren, overigens een welkome afleiding tussen het gepuzzel met geld als penningmeesteresse van de vereniging waarvoor we zaterdag hebben verkocht. Kortom: tijd was wat ik vandaag heb weggegeven. Heel veel tijd. En energie, haha! Eigenlijk HEB ik niks met geld. Maar ja. Iemand moet het doen. Vandaag is er nog iemand jarig die ik nog wilde bellen, maar dat is er bij ingeschoten dus dat doe ik morgen maar. Heb ik meteen een gift voor morgen ;)
 
6 november
 
Ik pak even de agenda erbij. Wat hebben we gisteren (5) ook weer gedaan aan weggeverij. O ja, da' s waar ook. Na opstaan en een ontbijtje was er weer werk aan de winkel, van 9 uur tot half twaalf ben ik bezig geweest voor Dorcas. Een collega vrijwilliger heb ik een lift gegeven, dat is vaste prik. Kleding sorteren was eigenlijk de gift voor vandaag. Maar omdat ik daar toch heen ging, heb ik uit mijn kledingkast meteen een stapeltje kleding meegenomen en stilzwijgend op de stapel 'dameskleding zomer' en 'dameskleding winter' gelegd. Ook de fournituren die 'tussen de bedrijven door/ tijdens de oppasuurtjes' zijn losgetornd tot herbruikbare dingen, gingen mee. 's Middags nog even voor een goed doel 'geregeld' dat ze de koffie na de geplande zangavond in onze kerk gratis krijgen i.p.v. het te moeten betalen  Dat was ook weer mooi meegenomen. Daarna moest ik in de zaal bij de kerk nog het een en ander klaarzetten voor een kerkenraadsvergadering, dus; boodschapjes gehaald, (toch meteen maar een kaart gepost voor de jarige  met een heus handgeschreven verhaaltje erop, lekker ouderwets) en de boel in orde gemaakt voor de vergadering, zodat ze nergens zelf voor overeind hoeven en ontspannen kunnen vergaderen. Bij een adresje nog wat handel afgeleverd, dat weer wordt verkocht t/b/v/ onze kerk, en daar een lelijke misstap gemaakt, daarbij een bilspier verrekt. Tsjonge jonge... nou ja, ook voor het goede doel zullen we maar denken ;) toch maar naar de zang gegaan, al ging dat niet echt helemaal van harte.
 
 
Ik vroeg me af of ik niet lelijk in mijn bezigheden zou worden gestoord door de pijnlijke spier, maar gelukkig, na wat aangename maatregelen valt de pijn mee. En dus stapte ik om tien over half negen alweer in de auto, op weg naar de kleinzoon, om op te passen. Nog wat rommel van de verkoping meegenomen en een enveloppe met geld, die nog moest worden afgeleverd, én met de opdracht nog een bloemetje te kopen voor een 40 jarig bruidspaar. Ook de tas met 'verse' ritsen, knopen en klittenband om uit te tornen ging mee, samen met kleinzoon hebben we daar een aardige duw aan kunnen geven. Ik haal ze uit de stof, hij gooit de restjes in de prullenbak. Wat een samenwerking he. Direct na aankomst, om kwart over twaalf, in het eigen dorp, naar de vergaderzaal gegaan, daar snel de afwasmachine leeggehaald en alle klaargezet voor de ouderencontactmiddag van de gemeente. Ik was precies kwart over een thuis, heb daar snel een appeltje, beker karnemelk en een plak koek op als lunch. Kwart voor twee had ik afgesproken met de gastspreker van vandaag. Tien over half ging de telefoon nog, gelukkig was het iets leuks; een compliment over de kwaliteit van de erwtensoep die ik voor de verkoping had gekookt.
 
 
Ik heb een compliment gegeven voor het overbrengen van het compliment, (haha) en was net op tijd om de deur te openen voor onze gast. Samen de laptop en beamer etc. aangesloten, en daarna kon de middag aanvangen. Ik stapte half zes in huis, maar dan had ik ook alvast alles al klaar gezet in de zaal voor de activiteit van morgenavond: Bijbelstudie kring. Dat was mooi meegenomen, scheelt morgen weer wat werk.. Thuis stond mijn warme maaltijd al kook-klaar gereed, dus kon het vuur eronder. Nadat manlief had gedoucht, konden we half zeven aan tafel, en... heb ik mezelf getrakteerd op een wit wijntje bij de worteltjes met aardappelen en vissticks.
 
 Nu ga ik nog aan de slag op de computer, er zijn nog 296 adressen in te voeren in een lezersbestand van een hulpverleningsinstantie, de HCR www.stichtinghcr.org . Dat taakje heb ik ooit op me genomen, de meeste mutaties gaan tussen neus en lippen door, maar zo'n aantal nieuwe lezers, daar moet je even voor gaan zitten  En dat ga ik dus NU doen. Voor straks welterusten :) en graag tot morgen.
 
 
7 november
 
Vandaag houd ik het kort. Vanmorgen ruim ik tijd in om een kennisje te ontvangen met een paar heerlijke kopjes Senseo, waar ze altijd zo ontzettend van kan genieten. Vanmiddag sta ik van half twee tot half vijf in de buurtsuper om deel te nemen aan de Dorcas Voedselactie. Meer lezen kan op http://www.dorcas.nl/help-mee/voedselactie/ Ik zal daar zelf ook aan schenken. ( Doet u/ doe jij ook mee? t is een kleine moeite, een pakje kaakjes kost iets van 30 cent of zo. Een zak macaroni nog geen euro. Een blikje tomatenpuree een habbekrats... ;)   Tot zover de weggevertjes van vandaag.
 
 
 
 
 
 

6 opmerkingen:

 1. Ik dacht net, even kijken hoe het in de warme stal is. En ziedaar, een berichtje!!
  Lekker druk dus. Wil je best helpen hoor,maar je weet het,het is te ver. Vind verkopingen altijd leuk en gezellig.Hebben jullie er ook een maaltijd bij? Doen ze hier wel en dan kun je zelf bepalen wat je betaalt. Zo kan een ieder mee eten en worden er geen families buiten gesloten.
  Groet,
  Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Wilma, ja hoor, op de gekste momenten opeens weer een berichtje hier, Ik heb geen vaste blog momenten, daa was je al achter he. Bedankt voor je goeie wensen m.b.t. de verkoopdag. We hebben geen echte maaltijd, maar bieden mensen wel de mogelijkheid aan om iets te eten, friet, frikadellen, soep, slaatje, roombroodjes, koffie thee, noem maar op... dus wie wil, kan komen. Groetjes, Heleen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om te lezen dat jullie vandaag de verkoopdag hadden! Wij namelijk ook... En ik wil deze maand ook extra aandacht geven aan 'geven', dus ik dacht: dat komt goed uit. Gisteren de hele dag druk geweest om alles voor te bereiden (allemaal zonder er iets voor te krijgen, geven dus!), en vandaag van half negen tot half zes non-stop in de weer geweest. Ik ben nl. voorzitter, dus dan ben je de vraagbaak van iedereen, en de enige die alles weet! Weer een echte geef-dag dus! Ik kan de rest van november vrij nemen denk ik...
  Goede zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hihi, Adelheid, wat leuk. Een drukke dag he, zo'n verkoopdag. Eerst alle voorbereidingen, alles in goede banen leiden, dan de dag zelf en nu... Nu zat ik om acht uur in de morgen alweer aan te ploeteren met de afhandeling van de financiën, je blijft bezig met natellen en rekeningen vereffenen .Alles moet kloppen, en weet je; met taal en schrijven weet ik wel raad, maar rekenen, poeh! Een hele klus altijd. Een vakboekhouder zou zich krom lachen als hij het zou lezen, maar wij zitten er maar mooi mee. Nou rust lekker uit, groetjes, Heleen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hebben jullie veel opgehaald? Tegenwoordig worden er bij ons veel bedragen later per bank overgemaakt, zodat we aan het einde van de dag nooit de totaalopbrengst weten. Vind ik altijd jammer. En geld tellen, dat doen we nu ook anders. We laten per kraam de opbrengst optellen door de mensen die verkocht hebben, dat schrijven ze op de envelop waar het geld in gaat, en daar zetten ze hun handtekening onder. Dus wij noteren de bedragen die op de envelop staan. Maar het klopt nooit!!!
  De kerkenraad wil van ons ook een officieel overzicht, en er zitten een paar financiële deskundigen bij, dus dan weet je het wel. En sinds kort hebben we één centrale rekening van de kerk, en als vereniging heb je dan een rekening die daaronder zit o.i.d. Erg ingewikkeld. En allemaal via internet, dus hoe we dit gaan oplossen???
  De diakenen zouden vanmorgen al het geld gaan afstorten bij de bank, samen met het collectegeld van gisteren. Hopen maar dat het goed komt... Maar we doen het niet voor onze eigen portemonnee, dat scheelt. Fijne dag verder (in de regen!).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hebt een aantal mooie tips aangeleverd, Adelheid, dankjewel. We waren tevreden met de opbrengst. Ik ga hier op dit Blog over de weggeefmaand maar geen bedragen noemen, dat zul je wel begrijpen ;) En er valt altijd nog weer wel iets te verbeteren, dat ben ik met je eens. We regelen onze financiële huishouding nog altijd zelf, maar er zitten ook veranderingen in de lucht, heb ik begrepen. Nou groetjes, van mij.

  BeantwoordenVerwijderen