Zoeken in deze blog

woensdag, september 04, 2013

tweede leven

Nee, ik niet hoor, ik zou wel negen levens kunnen gebruiken, zeg ik wel eens.
Maar ditmaal kregen twee lampen en een stoelhoes een tweede leven.

De lampen hebben jarenlang samen dienst gedaan in mijn woonkamer. Met z'n tweeën bemanden ze mijn dressoir, ze gaven samen een prachtige hoeveelheid weldadig licht. De ene voet, afkomstig van Ikea, had ik op een rommelmarkt gevonden, de andere (identieke) kwam ik - niet te geloven- een paar jaar later tegen. Met twee kappen, ook van de kringloop vormden ze een deftig stel. Maar we verhuisden, en het dressoir kwam op onze slaapkamer terecht waar het net onder de schuinte van een dak paste. Maar; geen plek meer voor het lampenechtpaar.


   


Dus verhuisden ze naar mijn winkeltje. En daar staan ze nu al een paar jaar te wachten op een nieuwe baas. Zonde eigenlijk, ze zijn best mooi. Op een dag ontdekte ik een wazige vlek op een van de kappen. Nu zou ik er vast geen nieuw baasje meer voor vinden, dacht ik beteuterd.
Dus , geïnspireerd door enkele malen een voorbeeldje te hebben gezien, toog ik aan de slag met een restje van een oud, net-van-wit-af dun stofje, en de naaimachine. Een lange reep, die de kap van boven tot onder bedekt, kreeg een 'tunnel' opgestikt. De korte kanten werden aan elkaar genaaid, er kwamen zoompjes aan, en een reep kantachtige stof werd door de tunnel geregen. Toen was het kwestie van netjes draperen en kijk eens.... Nu staan ze te koop voor 15 euro per stuk.


 
 
 
Dan de stoelhoes.
 
Hij stond op de nominatie bij Dorcas om in de lorrenmand te verdwijnen. Hoh ho.... nee nee.... Meegenomen naar huis, heeft hij ene tijdje in de wachtruimte gebivakkeerd. Tot voor de lampenklus de naaimachine op de tafel stond, en hij er aan moest geloven.
 
De vuile plekken omzeilend, kwamen er 5 slabben, 4 grote en 4 kleine washandjes tevoorschijn.
 
Heerlijk toch!
 
 
 
 
 
Lieve groetjes en veel recycle inspiratie toegewenst!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten