Zoeken in deze blog

donderdag, mei 16, 2013

Fair siezoen

 
 zonnige kraam Urk
 
Ja, schattig he! Vind ik ook. We hebben dit seizoen op drie Fairs gestaan met onze handel en het zag er zo mooi en lief uit alemaal, dat ik blij was in de kraam te mogen zijn. Ik had een zorgvuldige selectie gemaakt uit onze 'winkelvoorraad' en gekozen voor lieve lentekleurtjes, omdat de eerste Fair die we gingen doen, de Lentefair 'Effen Guzen' op Urk was.
 
De lokatie is schitterend, URK, op camping in het Urkerbos. http://www.urkerbos.nl . Het weer was prachtig, dat zie je wel op de foto. Na twee uur en een kwartier rijden waren op de plaats van bestemming. Vol goeie zin richtten we onze kraam in. Organisatie en kraamhouders waren enthousiaast en blij. Maar hoe gaat dat; op zo n mooie dag is er vaak van alles te doen en dat merkten we op de fair ook; de mensen bleven hangen op de rommelmarkt in het dorp en we konden in twee volle dagen tijd niet meer dan 2500 bezoekers langs zien komen. En dan ook letterlijk langs zien komen, midden tussen de kramen over het gras, velen met de blik op oneindig. Dan denk je; hallo mensen, we staan hier, aan de zijkant, en we hebben mooie spulletjes! Kijk gerust IN de kraam. Voor de organisatie, die heel klein is begonnen, was de fair op zich een succes, het zag er prachtig uit en alle ingredienten voor twee geslaagde dagen waren rimschoots aanwezig! Speelgelegenheid voor de kids, vervoer van en naar de parkeerplaats, catering, noem maar op! Maar voor de standhouders was het minder succesvol, sommige verkochten zomaar nauwelijks iets en daar doe je allemaal niet voor. Een enkel tientje was onze winst. En dan horen we bij de gelukkigen. Bovendien rekenen we maar niet de vrije dagen die mijn man en dus ook ons personeel moest nemen, want dan was het een treurige zaak van dik verlies geweest. Gelukkig dat we bij een lieve vriendin in Emmeloord mochten slapen; kosten voor overnachting waren er dus niet ( nou ja, een mooi schilderij hebben we haar wel kado gedaan, maar dat was eigen werk...)
 
 
 
Nou vooruit, we hebben schitterend weer gehad, de kraamhuur was niet overdreven hoog er was goed onderling contact, we waren weer eens op ons geliefde Urk, en... we hebben elkaar maar getroost met elkaars aanwezigheid. Ach, het was leuk geprobeerd, met hoge verwachtingen van huis gegaan; maar die komen nu eenmaal niet altijd uit...  
 
 


 'ou je keursen bie mekaore Meliskerke
 

De tweede fair was in Meliskerke, op het terrein van IJs- zorg- en kampeer boerderij De Koehoorn, bij Kees en Klazien Wisse. http://www.dekoehoorn.nl/index.php/zorgboerderij Werkelijk zeer geslaagde fairs hebben we daar in de afgelopen jaren gehad. Veel publiek, met hele gezinnen komen ze daar naar de fair! 3000 op 1 dag is gewoon leuk en gezellig. En de Zeeuwen blijven ook bij je kraam staan, maken een praatje... vragen waar je vandaan komt enzo.. dat voelt goed en gewaardeerd/ resepctvol. Maar o,o,o.... de wind speelde ons parten en we moetsten heel veel werk verzetten om de boel bij elkaar te houden..... en dan is het koud, want de Fair viel precies is de IJSheiligen. Wel toepasselijk op een ijsboerderij, maar voor standhouders en bezoekers een koude bedoening!! Ondanks dat, hebben we wel wat mensen met een leuke aankoop uitgezwaaid, dat was wel fijn. Maar je merkt toch dat de mensen zuinig zijn op hun centjes en we waren blij dat we 's avonds konden gaan inpakken, niemand keek er vreemd van op dat de meeste standhouders tijdig vertrokken. leeg op de Hogeweg.
 
 
Want.... de volgende dag hadden we weer een Fair, in Poortvliet, aan de Hogeweg, georganiseerd door De Zeeuwse Tuinkamers http://www.dezeeuwsetuinkamers.nl/ . Jaaarenlang stralend mooi weer gehad, heerlijke dagen beleefd, maar o,o.... Rregen en wind stonden op het programma. En dan hoop je, tegen beter weten in, nog op een meevaller, en daar leek het bij het opstaan ook op, maar nee hoor, bij de windkracht 6 a 7 die er nog steeds stond, ging het ook al snel regenen. Eerst een flinke drie kwartier druk om je kraam stormvast te verankeren, ik kan je verzekeren dat dat niet meevalt met boos klapperende en uit je handen wegwaaiende zeilen... Een beetje stressbestendigheid bij beide makkers is dan wel aan te bevelen.. Gelukkig hadden we dikke spanbanden meegnomen en stond er een boom achter der kraam...
En dan... de boel nog veilig uitstallen.. Eerlijk gezegd hebben we op Meliskerke en in Poortvliet niet eens alles neer gezet, en opgehangen vanweg wegwaaigevaar.... Nou, de dapperste dodo 's kwamen, gewapend met parapluies, dan rond tien uur toch even in de kraam, en bleven even schuilen, om daarna snel naar de warme kachel te gaan ( en dan is het MEI he...)


 

We gaan geen zielig verhaal ophangen, maar we waren tot in ons beenmerg verkleumd, na twee zulke dagen stilstaan-in-je-kraam-in-de-kou. En dan te bedenken dat ik vier lagen met lange mouwen aanhad, en dan nog eens mijn winterjas en pet op en een omslagdoek om!!Mijn gedachten zijn uitgegaan naar de vele, vele ontheemden in de wereld, die zonder de wetenschap van een warm huis, dat wacht, rondzwerven op deze aarde. Toen aan het begin van de middag de bewolking brak en de lieve zon af en toe tevoorschijn kwam, vluchtten we graag naar de berm aan de overkant om even wat zonnewartme op te vangen... op onze blauwe kin en handen..

Even na half vier werd het gevaarlijk, er woei een kraam omver, en ergens anders kreeg iemand een balk van een kraamdakje op het hoofd, die moest naar de aanwezige EHBO. Toen hebben we besloten te gaan inpakken, en maar toegegeven: de wind had het gewonnen! Wat altijd de 'beste' fair voor ons was.. nou ja je begript het wel... ( n.b. er kwam rond vier uur trouwens nog iemand op de fiets langs, die vroeg; ik dacht dat het tot vijf uur was!? Die had vast de hele dag verveeld binnen gezeten.. We hebben maar niet veel teruggezegd.. weet je, soms is dat gewoon heel beleefd.)

Zo. Dat was dan ons Fair seizoen.  Ik ben nog een paar dagen huiverig geweest, en kon maar slecht weeer 'normaal' op tempreatuur raken, zeg maar...
En dan vraag je je af: Wat is wijsheid... Doen je dit op een ander jaar nog een? Of ....

Nou ja... we hebben in elk geval een jaar om daar over na te denken. Gelukkig is het maar hobby, dat scheelt.

O ja, 25 mei is er een rommelmarkt in Tholen, aan de Schelderijnweg no 14, de kramen worden daar verhuurd voor het goede doel, .. ooeps, daar heb ik me toch weer aangemeld, met wat rommeldozen.  En o ja, 22 juni is er een Crea Fair op Natuurcamping Kruytenburg in Poortvliet. Niet te geloven, daar heb ik me toch ook voor aangemeld. Onverbeterlijk! Haha!

Doei!

6 opmerkingen:

 1. Was jij die vrouw die me een omslagdoek aanbood??

  Nog een andere vraag. Hoe krijg je die foto's zo mooi in het midden?

  Groeten,

  Pleun

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha zeer zeker PLeun-Jan, wie anders??? ;)

  En die fotootjes in het midden, dat regel je middels de optie 'uitlijnen..'

  Groet! Heleen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het waait niet alleen bij jullie dus. Leuk altijd die fairs. Ging weleens naar de boekenmarkt in Elspeet,is dat niet wat voor je??
  Wil je best helpen,hoor,maar 't is een beetje uit de buurt.
  Groet, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier ben ik dan even bij jou op je blog, als ik het lees word ik al niet goed meer......fairs...markten...nou mij zul je er niet zien staan !!
  Ik kom ook nooit op een fair hoor,haha ik hou er niet zo van ;-)en als ik dit lees...ohhhhhhhhneeeeeeeeee echtniet, haha
  Het is niet veel meer met het brocante gebeuren en als je in het buitenland je handel wlit kopen is het peperduur..ook dat nog, jammer maar ik hou het maar even op een zeeeeeeer laag pitje en steek er maar geen geld meer in,zo zonde als je het niet meer verkoopt vind je ook niet,je geld zit er dan wel in en daar kunnen we beter iets anders mee doen toch...de zon opzoeken ofzo, haha

  Groetjes
  Dicky Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Heleen,
  Lees nu pas jou 'Fair-blog'...Wat zijn jullie er druk mee geweest, een hoop energie is gestoken, leuke spulletjes uitgestald. Maar wat jammer zo weinig klanten. Ook in Tholen niet veel verkocht? Daar woont een penvriendin van mij. Al vanaf mn 12e jaar....Veel gelogeerd.
  Maar, ik hoop datje volgende Fair beter verloopt. Ook Qua weer.
  Groetjes Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha Hannie, we hebben in Tholen op de rommelmarkt gestaan, dat leverde ook niet zo heel veel op, maar we hopen dat de Crea Fair op natuurcamping Kruytenburg mooi weer heeft en ook wat belangstelling.. Tholen is ene prachtig eiland, we wonen er nu vijf jaar en ontdekken nog steeds mooie plekjes... Groetjes, Heleen

  BeantwoordenVerwijderen