Zoeken in deze blog

woensdag, november 21, 2012

Zonde om weg te gooien

Ja dat weten we inmiddels he, 'zonde om weg te gooien' is hier een gevleugeld gezegde. Maar ja, als iets kapot is, wat dan?

Toen de kinderen nog klein waren en we in een zwarte-sneeuw-periode elk dubbeltje moesten omkeren (Zo heeft alles in het leven toch weer zijn nut, nietwaar...) bedacht ik op zulke gaatjes een trucje; een applicatie. Ze waren er in de winkel ook wel, applicaties, maar die waren onbetaalbaar voor ons budget. Dus bedacht ik iets anders.
 
Een trucje dat ik vanmiddag ook weer heb toegepast op een paar kledingstukken.  Bij het sorteren van kleding die wordt ingeleverd bij Dorcas kom je ook wel eens kleding tegen die op zich nog goed is, maar ja... een gaatje middenop, dat kun je toch niet meegeven? 

Wat ik gefrutseld heb op die kleding voor Dorcas wil ik ook weer graag doorgeven aan mensen die heden ten dage ook moeten ( of willen) opletten...

Ooit kwam ik een aantal reepjes stof tegewn die over waren van een (oude) trouwjapon.  De reepjes stof bestonden uit allemaal bloemetjes, zeer geschikt om los te knippen. Ze dreigen in de vuilnisbak te belanden. Ik heb lekker in de luie stoel al de bloemetjes losgeknipt en in een zakje gedaan. voor.... je weet maar nooit... En nu kwamen ze van pas.
 
 
                                        
 
Volg de fotootjes maar die zeggen genoeg.
 
Lief babyjurkje, maar er zit een gaatje in...                                    

                                         
 
      
 

 
      

 

       
 

          
 
hetzelfde met een rokje
 
Kijk, die kunnen weer mee op transport, voor de allerarmsten in de wereld.
 
 
 


                                         


6 opmerkingen:

 1. Ja dit is heel leuk, maar wat doe je op een jongens shirt of op een spijkerbroek? Gewone restjes stof moet je eerst anti-rafel maken voor je ze als applicatie kunt gebruiken :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja die spijkerbroeken, dat weet wat! inderdaad, moet je lappen en applicaties daarvoor eerst anti rafel maken. Een stukje strijkvlieseline erachter is ook een optie. Sterkte! ;)

   Verwijderen
 2. Ha Heleen,
  Ik heb je een award gegeven op http://boekenstek.blogspot.com/
  Groeten,
  Pleun

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gaat alles goed? Mis je blogje!!
  Groet, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Wilma, inmiddels staat er weer een, dus genieten maar weer! Groetjes naar jou in de verte!!

   Verwijderen