Zoeken in deze blog

maandag, december 19, 2011

Met de Beste Wensen!

Zo aan het einde van het jaar wil ik toch even naar iedereen reageren. Ik wil jullie heel erg bedanken. Onder de Blogjes doe ik dat niet zo vaak en daarom nu even een speciaal Blogje aan jullie als lezers/ c.q. volgers.  Jullie hebben telkens weer de tijd genomen om mijn geleuter te lezen. En zélfs te reageren; altijd met respect en herkenning. Wat is dat eigenlijk ontzettend leuk! De meeste van jullie ken ik helemaal niet persoonlijk en toch... toch hebben we iets, samen.

Wat is er weer veel gebeurd dit jaar. Zo aan het einde van het jaar laat je de dingen nog es even de revue passeren en besef je hoe beperkt je ook bent in het onthouden van de dingen. De oudejaarsbijlagen van de kranten zijn hierbij een onontbeerlijk geheugensteuntje. Maar goed, dat zijn de dingen van het grote leven; we hebben ieder op onze beurt de dingen uit ons kleine leven beleefd. Als je je agenda er nog eens bij pakt, sta je er versteld van wat er allemaal door hoofd en handen is gegaan. Nog even en het is weer Kerst. Ook allemaal drukke dagen, waarvoor ieder op zijn eigen terrein ook nog veel te doen heeft.

En dan... ligt er een nieuw jaar voor ons. Weer een blanco blad, waarop wij nog niets kunnen zien staan. Da maakt we altijd wat bijzonder gestemd van binnen. Een onbekende toekomst. Voor jezelf, je gezin, de family, de gemeenschap waarin je leeft, je drop, stad, ons land, de wereld... We suizen door het heelal naar het einde aller tijden...  Als gelovige vrouw mag ik het misschien niet zeggen, maar soms word ik een beetje bang van zo'n wit vlak voor me. Ik weet dat ik, als ik aan mezelf word overgelaten, er opnieuw niks van terecht ga brengen. Nog erger dan een ezel dus, want die stoot zich in 't gemeen geen twee keer aan eenzelfde steen. En ik... ik loop honderden keren tegen dezelfde fout(en) op.

Al mijn goede voornemens ten spijt, is, ook aan het eind van dit jaar, weer veel dat ik anders had willen en/of moeten doen. Anderzijds is er ook heel veel waarvoor ik dankbaar mag zijn. Want ondanks al die fouten en gebreken was er zo ontzettend veel moois en goeds; in een verhouding die totaal niet in overeenstemming is met elkaar.... Amazing Grace! En zo hopen we rond de klok van twaalven tussen 31 december en 1 januari, het witte vlak te betreden..... Als dezelfde mensen, met dezelfde fouten en gebreken, maar... Goddank met dezelfde God Die ook in dat nieuwe jaar onze kleine leventjes in Zijn Hand heeft. Die altijd voorop gaat. En Die we dus slechts hebben te volgen.
Ik wens jullie allemaal veel heil en zegen, niet alleen voor de komende Kerstdagen, maar ook voor al die 365 blanco dagen van het nieuwe jaar!  Misschien mogen we elkaar hier weer ontmoeten, en mag ik jullie weer zo nu en dan iets vertellen over handige hobby klusjes of over dingen die van binnen of van buiten gebeuren. Ik zou dus zeggen: Beste allemaal.... A Dieu! Tot volgend jaar; tot BLOGS!

5 opmerkingen:

 1. Ook jij de beste wensen voor het nieuwe jaar!
  Bedankt voor je blog het afgelopen jaar.Ik vond het erg leuk om bij je te lezen...
  Hartelijke groet,
  een "stille"lezer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is goed als je zo wat terugkijkt. Het jaar is inderdaad omgevlogen en je moet oppassen dat je niet zo door alles geregeerd wordt, dat je de zelfreflectie vergeet.
  Goede voornemens, ach. Al weet je dat je er niks van terecht brengt, het verlangen is er.
  Steun verder maar op de Heere.
  Goede kerstdagen gewenst en veel heil en zegen op het "witte vlak" 2012!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi geschreven weer.
  Ook ik heb altijd gemengde gevoelens met een blanco jaar voor me.Wat brengt de toekomst?
  Ook van overzee wil ik jullie Gezegende Kerstdagen en Nieuwjaar toewensen.
  Groet,
  Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, aan het einde van weer een jaar, kan je soms met weemoed terug denken.
  Dit komt hier niet meer terug. Er waren mooie , fijne, maar ook verdrietige zaken. Om daar goed mee om te gaan, hebben we hulp van Boven nodig. Zo ook, voor alle dingen, van iedere dag.
  Anders kunnen we het niet dragen.
  Dat wens ik jou, en je familie, voor het nieuwe jaar toe. Groet, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha Heleen, ook de beste wensen voor jou en je man. Kwam net weer eens op je blog. Zou ik in je bloglist mogen staan met mijn blog? http://boekenstek.blogspot.com/ Uiteraard voeg ik je dan toe in mijn bloglist.
  Ik hoor het graag. Groeten, Pleun

  BeantwoordenVerwijderen