Zoeken in deze blog

donderdag, juli 14, 2011

Van de nood een deugd maken en dankbaar zijn

Er zijn periodes in je leven dat je denkt: Hoe moet het nu verder? Je man en zoon ( en dochter) staan na bedrijfsovername en reorganisatie alle drie op straat. Wij zien dan even niet hoe het moet, maar... God heeft Zijn plan al lang klaar...  De vele sollicitaties die je als 54 jarige met een beperking dus voor plm. 25 uur wegdoet lopen allemaal op nee uit. In de tijd dat ze thuis lopen, wordt dochter gebeld door de thuiszorg, waar ze ooit contact mee had opgenomen, of ze nog interesse heeft, dus dat is er een die weer onder de pannen is. Dan neemt de beroepen predikant het beroep naar Poortvliet aan en breekt er een tijd van renovatie van de pastorie aan. Veel mensen werken overdag, maar man en zoon hebben alle tijd dus de gaan vrijwillig klussen. Zes weken lang samen bezig met alle voorkomende werkzaamheden, pa heeft ervaring genoeg, opgedaan vanaf zijn 16e  in de bouw... en zoon z'n handen staan ook heel goed aan z'n lijf...  Samen hebben ze er plezier in en langzaam groeit en rijpt het idee... Eigenlijk kunnen we alles: schilderwerk, metselwerk, tegelzetten ( pa heeft nota bene jarenlang als tegelzetter voor Keukencentrum Tieleman gewerkt!!) c.v. werk en elektriciteit... Zou het mogelijk zijn om een klusbedrijf te starten? Kun je je eigen gat krabben en geen baas die in je nek staat te hijgen... Er wordt gewikt en gewogen, gebeden en gehandeld, en ja hoor, van de nood is een deugd gemaakt en..... nu zijn ze -pa voor het eerst en zoon opnieuw- ondernemer... En ik ben ondernemersvrouw geworden. Eh.. ondernemersvrouw zijn, moet je daar nog iets speciaals voor doen? ;-)

Ja, misschien kan ik wel iets doen: Reclame maken. Op mijn blog bijvoorbeeld. Een fotootje maken van de belettering van de werkbus... en het websiteadres vermelden: www.bbbouw.com En verder misschien wat extra geduld hebben met die twee eh..... rakkers... Haha, wat een stel! Niet te geloven!!!!!

Maar om even op de titel van dit stukje terug te komen: We hebben niet alleen van de nood een deugd gemaakt, maar we zijn ook  dankbaar. Nooit dankbaar genoeg overigens, dat wordt op ons akkertje niet gevonden. Want zeg nou zelf, was het geen ongelooflijk wijze leiding van God, dat Hij het allemaal zo bestuurde? We hadden het zelf nooit zo kunnen uitdenken. Dwars door alle zonden en zorgen van ons leven heen, leidt Hij hen en ons hierheen. Hoe het verder zal gaan? Of het zal lukken? Weten we niet. Hoeven we nu ook niet te weten. In Zijn handen zijn we veilig! Hij vergist Zich niet.

6 opmerkingen:

 1. Bijzonder hoe het lopen kan....gefeliciteerd met de nieuwe stappen van man, zoon en dochter!

  groetjes,
  Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig!
  Maar ook groot / goed dat jullie deze leiding kunnen zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel succes in de toekomst.
  Als God een deur sluit, zet Hij een raam open.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wie kan Gods wijs beleid doorgronden.
  We regelen zo graag zelf he,tenminste,ik wel.
  Jammer dat het ver weg is,anders hadden we ook een klus gehad voor jullie(snik,snik).Maar het is fijn,echt superfijn zeg.
  Veel succes,mannen!Take care.
  Groet, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. "Eer zij roepen, zal Ik antwoorden" en "Groter dan de Helper is de nood toch niet". Gods zegen over jullie nieuwe zaak.

  Als ondernemersvrouw: geduld als ze (hopelijk) veel weg zijn en verder kun je natuurlijk altijd voor hen bidden.

  Succes allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Weer een van je gelezen. Wat een uitkomst. Gaat het nu nog steeds goed met het klus bedrijf? Ik hoop het.
  Groetjes, en het beste. Jannie.

  BeantwoordenVerwijderen