Zoeken in deze blog

dinsdag, maart 15, 2011

Eigenwijsprijs 2011 ???
Ik hoor regelmatig dat ik Eigenwijs ben. Ik heb er zelfs een keer een prijs mee gewonnen. Sjonge! En nu hoorde ik vanmorgen van mijn tante van 86 dat ik weer ben genomineerd voor de EigenWijsPrijs. Hihi, lees maar:
Het stemmen voor de EigenWijsPrijs is weer van start gegaan.De EigenWijsPrijs is een publieksprijs die door kinderen wordt toegekend aan het beste christelijke kinderboek van 2011. In drie maanden tijd, van 1 februari tot en met 30 april, kunnen kinderen stemmen op hun favoriete christelijke kinderboeken.
Ze kunnen daarbij kiezen uit een groslijst van zeventien kinderboeken. Aan de EigenWijsPrijs werken vele christelijke boekhandels, basisscholen en bibliotheken mee.De stemformulieren zijn op te halen in de christelijke boekhandel.De kinderen kunnen ook stemmen op www.christelijkekinderboeken.nl
De EigenWijsPrijs wordt uitgereikt op de Lees & Luisterbeurs, die op 24 september in Ede gehouden zal worden. Kinderen die meedoen aan de EigenWijsPrijs kunnen zelf ook winnen: zij maken kans op een van de 20 boeken die worden verloot onder de stemmers. Het enthousiasme onder de kinderen is groot, en vorig jaar werd er zelfs vanuit China gestemd.
“Het leek me heel leuk. En toen heb ik de achterkant gelezen. Toen heb ik het genomen. Het is het allerleukste boek omdat het grappig is, romantisch en gewoon heel leuk.” en: “Ik moest erg lachen om dit boek.” of: “Ik heb dit boek gekozen, omdat ik van dolfijnen hou en ik vind het altijd heel erg spannend als je ’s avonds in bed gaat lezen en dan stop je met lezen en dan ga je slapen en de volgende dag weer verder leest en dan lig je in bed en dan bedenk je wat er zou gebeuren de volgende dag.”

De EigenWijsPrijs wordt dit jaar voor de 13e keer gehouden. Vorig jaar werd de prijs toegekend aan Bram Kasse (De rijkste opa van de wereld) en J.F. van der Poel (Dolfi en Wolfi en de leeuwenstam).De auteurs die de EigenWijsPrijs ontvangen weten zich bijzonder gewaardeerd door hun lezers.De EigenWijsPrijs is een initiatief van de Werkgroep Christelijke Kinderboeken, die een onderdeel is van BCB, Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en Muziekvak.

DUS...Nou ja, Ik hoor het t.z.t. wel..... Groetjes van mij!!

O ja, hier nog
de Titellijst EigenWijsPrijs 2011

Leeftijdscategorie 4-8 jaar:
Op zoek naar Sam - Heleen Buth-Villerius
Tims papa is soldaat - Petra Messelink
Vlinder ontsnapt - Vrouwke Klapwijk
Spreekbeurt in het gips - Suzanne Knegt

Leeftijdscategorie 8-12:

Niels Netjes en Roos Raket -Jacobine Kunnen
Raadsels rond het kasteel -Judith van Helden
De ongelooflijke ontsnapping van tengere Tinus -Bert Wiersema
De dropbom - Corien Oranje
Funny op trektocht-Evelien van Dort
Dolfi, Wolfi en het zwarte water-J.F. van der Poel
Strijd - Hans Mijnders
Lifeliner 2 en de cocaïnebende - Adri Burghout
Overval in Oosterflank -Ben de Raaf
IJzersterk - Mieke van Wieringen

Leeftijdscategorie 10-14 jaar:
Brrrugklas! - Hans Mijnders
De bloedvlag - Henk Koesveld
Moeders liegen niet, of wel? -Sofie van Gelder

Bron: BCB Plein www.bcb-plein.nl

6 opmerkingen:

 1. Hai,
  Mensen,dat zou wat zijn voor onze dochter,die is verslaafd aan boeken. Maar ja,deze titels die hebben we niet hier.
  Succes.
  Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oeps,dat zou erg leuk zijn,maar wat gaat het kosten?We leven errug eenvoudig nu.
  Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Wilma, zou ik even moeten nakijken.... het boekje weegt bijna 200 gram dat betekent dat je € 5,70 kwijt zou zijn voor het opsturen. Als jij de verzendkosten voor je rekening neemt krijg je het boekje van mij cadeau... is dat een idee? ( Het boekje is voor beginnende lezertje he, AVI niveau 2/3 Groetjes, Heleen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is een idee.vind maar uit wat het kost.Heb je een emailadres?
  Wilma

  BeantwoordenVerwijderen