Zoeken in deze blog

maandag, januari 10, 2011

Wie helpt??

Tussen storm en StilteEven tot rust komen, dat doe ik het best met zo'n prachtig orgelwerk. Lekker stil met mijn eigen gedachten, al lopen dan soms van ontroering de biggels over mijn wangen, maakt niet uit..... De Schepper heeft ons niet voor niets het vermogen gegeven om af en toe es lekker te janken. Mooi he.....
Even een bekentenis:
Momenteel ben ik niet in staat om na het diep verdrietige, maar ook na het diep, heel diepgaand mooie wat het achterliggende jaar is gebeurd, weer mee te zingen in ons koor. Dat vind ik jammer. Ik loop zo snel over... dat is op zich geen ramp, maar om in een koor een waterballet te gaan staan opvoeren, dat doe ik liever niet. Ik zou hier graag weer uitkomen, maar weet niet hoe ik de emoties tijdens het zingen onder controle moet houden. Ik heb het al gevraagd aan de jongens van Urker mannenkoor Hallelujah, na het bekijken van de uitzending tussen storm en stilte. Het eerlijke, en aandoenlijke verhaal van die stoere Henk Brouwer raakte me bijzonder diep. Ik moet steeds aan hem denken. Wat heerlijk, als een mens eerlijk gemaakt wordt en door de grond van zijn eigen bestaan mag heen zakken om op Rots de Eeuwen zijn vaste fundament te vinden. Dat geeft zoveel emotie van binnen... Maar ook hij kan nu weer zingen. Hoe doet zo'n gast dat? Ik voel me een klein, jaloers watje. Wie helpt?

5 opmerkingen:

 1. Mooi hè, hier kan ik zo van genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Rustig een mannenkoor luisteren, heerlijk.
  Heb je de 1600 mannen uit katwijk al eens gehoord.
  Geweldig.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig....ik kende het stuk wel, maar het blijft zo mooi. En....laten gaan die tranen, kan zo heerlijk "lucht" geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Emoties moet je niet tegenhouden. Huilen is niet leuk, zeker als je vaak moet huilen en bij jezelf denkt: ze hebben intussen wel genoeg tranen van me gezien. Toch moet het verdriet je lichaam uit, als je het niet uit je lichaam laat gaan komt het er toch wel op een andere manier uit, vroeg of laat.

  Als je nog es wilt huilen moet je dit lied maar es beluisteren: Eenzaamheid, ik heb het op een DVD(shalom) staan van Willemijn. Sterkte hoor en ik ben van plan om heel je blog te lezen, ik hou van creativiteit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. he Annet, als ik de CD nog es te pakken krijg ga ik je tip zeker opvolgen!! Gelukkig gaat het weer wat beter.... Liefs, Heleen

  BeantwoordenVerwijderen