Zoeken in deze blog

dinsdag, oktober 19, 2010

kado envelopje van behangpapierKado envelopje van behangpapierSoms zijn dingen zo simpel dat je er niet op komt. Neem nou die verjaardagsfooi die je zo snel in iemands hand moffelt, zodat niemand ziet hoeveel je geeft... Waarom niet verpakt in een leuke zelfgemaakte kado enveloppe? Je gebruikt hiervoor behangpapier, (rest van een rol, of uit een boek, dat je doorgaans op verzoek gratis kan krijgen in de bouwmarkt of bij de schilder- de meest geschikte tijd om op jacht te gaan naar behangboeken is het eind van het jaar; dan gaan er weer veel 'uit de collectie'.)
Leg een gebruikte enveloppe, voordat je hem bij het oud papier doet, open. Neem de omtrekken over op de achterkant van een stuk behang. Netjes uitknippen, en op de juiste plaats dichtvouwen tot je weer een de enveloppe hebt, aan de randjes vastplakken. Versier hem naar eigen inzicht, naar de gelegenheid of de smaak van de ontvanger.

p.s. Als voorbeeld heb ik aanvankelijk een plaatje van internet geplukt, omdat de mijne even "op" waren, hieronder zie je wat ik heb gebruikt voor mijn eigen kado envelopjes:

Behang, voorbeeld envelop als mal, schaar, pen, lijm,
en als 'voering' een paar gebruikte wegwerp placemats, deze waren over na een gezamenlijke maaltijd in het verzorgingshuis. Nog helemaal schoon en netjes; ZONDE om weg te gooien denk ik dan.Het uiteindelijke resultaat:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Blogarchief